Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Animation...

Με το animation δεν έχω ασχοληθεί. Έχω όμως μια αδερφούλα, που σας έχω ξαναμιλήσει εδώ κι εδώ για κάποιες δουλειές της, που από τη στιγμή που πρωτοασχολήθηκε μ΄αυτό στο νηπιαγωγείο, έφαγε κόλλημα!!!Της άρεσε τόooσο πολύ, και όσο το δουλεύει με τα παιδιά, το εμπλουτίζει όλο και περισσότερο. 

Πάει κάπως έτσι: Τα παιδιά αφού καταλάβουν την βασική τεχνική του animation, δημιουργούν μόνα τους ένα σενάριο, βρίσκουν τους "ήρωές"  που θα πρωταγωνιστήσουν στο story τους ή φτιάχνουν τα ίδια τις φιγούρες τους, κατασκευάζουν και στήνουν τα σκηνικά, μετακινούν τις φιγούρες και φωτογραφίζουν τα ίδια, άλλοτε εμπλουτίζουν την ιστορία τους και με λόγια ή μικρά κείμενα... Όλο αυτό τον καιρό που φτιάχνεται το ταινιάκι, υπάρχει στην τάξη τους μία μόνιμη γωνιά στημένη γι΄αυτό, όπως και μια μόνιμα στημένη μηχανή στο τρίποδό της, και η τάξη όλη "βράζει" από δημιουργικό πυρετό! 
Το μόνο κακό της υπόθεσης -αλλά μιλάμε για πολύ κακό!!!-  κατά τη γνώμη μου, είναι η δουλειά που πρέπει να ρίξεις μετά στον υπολογιστή για να το κάνεις ταινία.... Η Ίλια το κάνει αυτό στο movie maker, αλλά παίζει να υπάρχουν και πιο εξελιγμένα και φιλικά πρός τον χρήστη (βλ. ανίδεη από τεχνολογία νηπιαγωγό...) προγράμματα...Εκεί τώρα παίζουνε διάφορα...μπορεί να χάσεις τίποτα φωτογραφίες....,....άντε να συμπέσει και η μουσική, ...άντε και οι χρόνοι να ρυθμιστούν...Μου φαίνεται βουνό!!! Βουνάρα!!!!Έβερεστ!!!...Mη γελάτε!!! Δεν έχουμε περάσει όλες/οι από εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις κλπ κλπ...Άμα το ψάχνεις μόνη σου δεν είναι λίγες οι φορές που θα σού΄ρθει να σμπαραλιάσεις τον υπολογιστή ή να αυτοστραγγαλιστείς με το καλώδιο του ποντικιού....
Άμα όμως τη βρίσκεις μ΄αυτό που κάνεις, όπως η Ίλια...τα ξεπερνάς κι αυτά...

Τα animation που κατά χρονιές έχουν φτιάξει είναι όλα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά μοιάζουν στο ότι είναι όλα πραγματικά υπέροχα!


Αυτά που έχω εδώ είναι όλα από παλιότερα χρόνια. Θα δείτε οτι ψιλοέχουν και τις ατέλειές τους...Ειδικά τα πιο παλιά τους... (Μερικά λάθη έχουν και την πλάκα τους...Ακόμα θυμάμαι το γέλιο σ΄έκείνο το ταινιάκι που λέγεται ο νάνος κρύβεται...που μια μικρή είχε φέρει την αγαπημένη της κούκλα για να παίξει στο animation, έλα όμως που αυτή είχε κάποια ζαβομάρα και δεν στεκόταν όρθια με τίποτα να τη φωτογραφήσουν...Χτυπιόταν η μικρή να μπει η κούκλα στη σκηνή της ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!Οπότε θα τη δείτε την εν λόγω κουκλίτσα που παίζει το ρόλο της κανονικότατα, κινούμενη με έναν ομολογουμένως λίαν ανορθόδοξο τρόπο...) Εξάλλου όμως η τελειότητα είναι και λίγο βαρετή, τι λέτε;;;Σημασία έχει οτι οι δουλειές αυτές πραγματικά έχουν βγει απ΄τα  ίδια τα παιδιά.
Για φέτος σκέφτονται να το ξεκινήσουν τώρα, άμα φτιαχτεί κάτι καινούργιο θα σας το δείξω.















και το πιο αγαπημένο της απ όλα...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου