Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Πρώτες φορές...

Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά...
Έτσι και για μένα όσο κι αν ακούγεται κουφό, είναι η πρώτη φορά στα χρόνια που δουλεύω (που δεν είναι και λίγα,,,) που ασχολούμαι με τον κύκλο ζωής της πεταλούδας...Ομολογώ επίσης με σχετική ντροπή παραδέχομαι...  ότι δεν μου είναι ξεκάθαρο, ακόμη και τώρα, τι στο καλό είναι μέσα σ΄αυτά τα τεράστια κουκούλια που κρέμονται απ΄το πεύκο μπροστά στο σπίτι μου...Τι σόι κάμπιες είναι αυτές; Και εάν απ΄αυτές τις κάμπιες θα βγουν πεταλούδες; Και τι πεταλούδες, χρωματιστές ή ψυχούλες πεθαμένων, όπως με έμαθε η μαμά μου ότι είναι οι νυχτοπεταλούδες;;; Και εφόσον βγήκαν απ΄το κουκούλι γιατί δεν έχουν μεταμορφωθεί ακόμα σε πεταλούδες, παρά παρελαύνουν ως περήφανες ακόμη κάμπιες; Ή μήπως πάνε έτσι στη σειρά...για να φτιάξουν τώρα το κουκούλι τους και να μπούνε μέσα;;; Και να σκεφείτε οτι ο τόοοσα χρόνια κολλητός μου φίλος ο Λευτέρης είναι γεωπόνος και πολύ έχει εντρυφήσει ο άνθρωπος στα περί των εντόμων,...αλλά ποτέ έως τώρα δεν έτυχε να τον ρωτήσω αυτό τον προβληματισμό να με φωτίσει λίγο ο άνθρωπος...(Βλέπεις μας έφαγαν οι κουβέντες γι΄άλλα κι άλλα υπαρξιακά, Λευτεράκη...)
Με τέτοια θεμελιώδη ερωτήματα να αιωρούνται ακόμη αναπάντητα μέσα μου και να με φρενάρουν ...κάπως.... τόλμησα η γυναίκα να ασχοληθώ με τον κύκλο ζωής της πεταλούδας...Αααα, όλα κι όλα! Εσείς φταίτε κορίτσια...Με παρασύρατε!!!
Τελικά πήγε τέλεια!!!Μ΄άρεσε τρελά,τ΄ομολογώ, τα δε μικρά έχουν αποτρελαθεί, όλο το διάλειμμα ανακαλύπτουν φύλλα με τρυπίτσες από κάμπιες, και ψάχνουν για αυγά στα φύλλα κλπ, κλπ.

Ε, όπως καταλαβαίνετε,...αυθόρμητοι συνειρμοί...Εric Carle και η πεινασμένη του κάμπια...Μετά εστιάσαμε στην τεχνική του, σαν ζωγράφος,κι αυτό για πρώτη μου φορά,επίσης... φτιάξαμε ακολουθώντας τις οδηγίες του αγαπημένου μου Deep Space Sparkle ζωγραφισμένα χαρτιά,...(δεν θες να δεις την τάξη μετά απ΄αυτό, πίστεψέ με!!!!) και μετά ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ με τα ...υπέροχα χαρτιά μας!
Τόσο απολαυστικό, τόσο δημιουργικό, τόσο η χαρά του πειραματισμού, τόσο μ΄άρεσε!!!

Τα χαρτιά μας...
                     ...κι οι πεταλούδες μας...

Άσε που μας μείνανε και αρκετά χαρτιά για να τα χρησιμοποιήσουμε κι άλλη φορά....
Και πού (;;;)σκέφτηκε η δασκάλα -που έχει φάει κόλλημα τώρα μ΄αυτά τα υπέροχα χαρτιά- να τα χρησιμοποιήσει, οεο;

Στις πασχαλινές μας κάρτες από βδομάδα...
Έκανα όμως ένα δείγμα εγώ να δω πως βγαίνει...Τι λέτε;;;                    
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου